11 Şubat 2020 Salı

Varikosel


Varikosel


Varikosel, erkeklerde bulunan penis kanalındaki toplardamarın varis tutması anlamına gelir. Testislerdeki pis kanın aklatamaması sebebi ile bu problem ortaya çıkmaktadır. Varikosel belirtileri arasında ise şişlik, kızarıklık ve peniste ağrı olarak gösterilebilir. Varikosel acil olarak tedavi edilmelidir ve bunun tek yöntemi operasyon olmaktır. Aksi takdirde varis bacakları da sarabilir ya da daha kötü durumlara yol açabilir.

Varikosel her ne kadar dışarıdan ek besinler ile, egzersizler ile ya da bir takım varis giderici kremler ile bu soruna çözüm getirmeye çalışsa bile bunlar tamamen yanlıştır. Sadece uzman doktor tarafından gerçekleştirilecek işlemde lokal anestezi uygulanır. Lokal anestezi sayesinde hasta hiçbir şey hissetmez. Aynı gün içerisinde de hastaneden taburcu edilmektedir. Sonrasında ise hasta kesinlikle penisi temiz tutmalıdır. Aksi taktirde penis enfeksiyon kapar ve sonrasında ağrılı dönem başlar

Varikosel Fiyatları


Varikosel fiyatları hatanın durumuna göre, hastanenin bulunduğu yere gire ve doktor tercihi etkilemektedir. Fiyatlar ve hizmet hakkında kesin bilgi sahibi olmak için uzman doktora gidilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder