31 Mart 2020 Salı

Cinsel İsteksizliğe Neden Olabilecek Psikolojik Sorunlar


Cinsel İsteksizliğe Neden Olabilecek Psikolojik Sorunlar

Cinsel İsteksizliğe Neden Olan Sebepler sadece hastalıkların veya ilaçların yan etkilerinin bir sonucu değildir, bazı psikolojik problemler de acıya yol açabilir. Cinsel arzuyu azaltan ve yatak performansını etkileyen psikolojik etmenlere birlikte göz atalım.

Vücut Görünümünden Memnun Olmamak


Kişinin kendi bedeniyle ilgili olumsuz düşüncelere sahip olması , cinsel yaşamı olumsuz etkileyebilir. Bedenini beğenmiyor olmak, bireyde aşağılık kompleksine ve kişinin bedeni hakkında olumsuz duygular geliştirmesine sebebiyet verir. Fazla kilo sorunları ile savaşmanın en iyi yolları düzenli olarak çalışmak ve dengeli bir diyet yapmaktır.

Stres

Evde veya işte sorumlulukların baskısından kaynaklanan stres, cinsel aktivitelerin artması için gevşemeyi ve odaklanmayı zorlaştırabilir.
Korku veya endişeden kaynaklanan stres duygusu kişide penis ereksiyonu üzerinde olumsuz etkiler yaratarak sertleşme sorunlarına neden olabilir.
Strese yanıt olarak vücut tarafından üretilen hormon olan kortizol, cinsel sorunları tetikleyebilir. Stres sırasında vücut ayrıca penis ereksiyonundan sorumlu bir erkek hormonu olan daha düşük testosteron seviyeleri üretir.



Stresle baş etmenin en iyi yolu, strese neden olan duygulardan mümkün olduğunca uzaklaşmak, ve farklı ve size keyif verecek konulara yönelmektir.

Depresyon

Erkeklerde sertleşme bozukluklarının  olası nedenlerinden biri depresyondur. Depresyon, erkeklerde cinsel isteği azaltan yorgunluk ve yorgunluğun artmasına neden olur. Depresyon temel olarak kötü ilişkiden, kariyer başarısızlığından, işten kovulmasından veya hatta geçmiş bir acıdan kaynaklanır.

Performans Kaygısı

Yeni evli çiftler ve yepyeni bir ilişki içinde olanlar için, eşlerini tatmin etmek için yatakta iyi performans gösterme kaygısı genellikle bir stres yaratır  ve aynı zamanda çiftlerde cinsel isteksizlik sorunlarını da beraberinde getirir. Böyle bir durumda yaşanılan cinsel isteksizlik sorunları geçicidir ve çiftler birbirlerine aşına olduklarında korku ve kaygı durumları ortadan kalkacaktır.
Gerekli uyum süreci geçmiş olmasına rağmen sorun devam ediyorsa, bu sorun hakkında açıkça kişiler konuşmalı ve ihtiyaç halinde bir uzmandan yardım almalıdır.

ilgi Eksikliği

Kişinin partnerine duyduğu ilginin azalması ilişkilerde büyük sorunlara ve iletişimsizlik sonuçlarına neden olacağından ayrılmalara kadar gidecek bir sorundur. Bu sebebin arkasında yatan durumlardan bazıları, ilişki sorunları, bir partnere ilgi eksikliği, sertleşme bozuklukları  ve hatta tatminsiz seks olabilir.  Yaşanan bu durum zamanında çözülmez ise ilişkinin ayrılıkla sonuçlanması oldukça mümkündür.
Psikolojik sorunlar erkeklerde ve kadınlarda iktidarsızlığa yol açar, ancak iyi haber onlarla başa çıkmak için tedaviler vardır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder